welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Haarverlies ten gevolge van trichotillomanie

Haarverlies ten gevolge van trichotillomanie

Trichotillomanie is een drang om hoofdhaar, wenkbrauwen of wimpers uit te trekken, soms wordt het haar dwangmatig geknipt of bewerkt met een pincet. Dit alles leidt tot haarverlies.

In sommige gevallen wordt het uitgetrokken haar zelfs opgegeten. Dan wordt gesproken over trichophagy.

In België zou 1% van de bevolking lijden onder trichotillomanie. Kinderen hebben er eerder last van dan volwassenen, en dan nog vooral meisjes. Mensen met trichotillomanie (TTM) vertonen vaak ook nog symptomen van andere obsessieve-compulsieve stoornissen zoals dwangmatige gedachten, angststoornissen en depressies.

Uiterlijk lijkt het haarverlies sterk op alopecia areata dat ook pleksgewijs is. De oorzaak ligt natuurlijk elders.

Waarom worden de haren uitgetrokken?

Vergelijk het met nagelbijten. Dat doe je als je onrustig of gespannen bent. Dat levert kortstondig een ontspannen gevoel op. Mensen met TTM voelen zich na het uittrekken van de haren tijdelijk ontspannen, maar al snel krijgt men spijt en voelt men woede omdat de drang te sterk was.

Traumatische ervaringen of een evenwicht van chemische stoffen in de hersenen zoals serotonine kunnen aan de basis liggen van deze drang. Zeker is men het niet. Medicatie lijkt niet zo effectief. Gedragstherapie levert wel betere resultaten op.

Vaak gebeurt het uittrekken van de haren onbewust en in een trance.

Gevolgen van trichotillomanie

Pleksgewijs haarverlies kan permanent zijn levert een deuk op voor het zelfvertrouwen. Teruggroeiend haar kan ook wit van kleur zijn en op kroeshaar lijken.

De oplossing is vaak een haarwerk. Maar daarmee is de drang nog niet weg om het haar uit te trekken. Dat kan tot gevolg hebben dat het haarwerk ook beschadigd wordt. Op zoek gaan naar de oorzaak van het haarverlies en werken aan een therapie zijn daarom aangewezen. Een haarwerk dient als hulpmiddel om het zelfvertrouwen te herwinnen.

Wat vinden onze klanten

Heel goede informatie gehad. Heel lieve dame die sprak met kennis van zaken. Een dikke pluim voor deze zaak. Ga ik zeker aan mijn vrienden aan bevelen. Dankjewel

L.V.

Goede service en aangenaam verrast met een massage.

A.T.

Altijd een gezellig momentje met vriendelijke mensen en een lekkere koffie.

B.B.

Heel vriendelijk en nemen de tijd om naar jou probleem te luisteren.

K.P.

Heel duidelijke uitleg door een zeer vriendelijk meisje. En zeker geen opdringerig gedoe. Tevreden de aanpak van Madena.

M.D.

Heel tevreden ... Gedienstig, vriendelijk, hulpvaardig, allemaal positieve feedback! Ik kan niets negatief zeggen... SUPER

A.V.

Goede tips! Mooie verzorging en vriendelijke mensen.

L.L.

Top & Professionele aanpak. Ik voelde me direct op mijn gemak. Een zeer persoonlijke begeleiding wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Echt een aanrader!

S.B.

Zeer vriendelijke vrouw waarbij ik me op men gemak voelde. Ik heb duidelijke informatie gekregen en ik ben echt tevreden. Zo blij dat ik de stap heb gezet om naar jullie te komen.

A.V.M.

Super! Altijd fijn om langs te komen en echt in de watten gelegd te worden.

I.B.

Een echt plezier om je haar te laten verzorgen door Inge. Verwend met een ontspannen hoofdmassage. Wat een leuke namiddag !

M.D.R.

Vragen over haarverlies ten gevolge van trichotillomanie?

Kampt u ook met haarverlies ten gevolge van trichotillomanie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier