welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven

Testimonial

Vorig jaar viel ook bij mij, net als bij vele andere vrouwen de diagnose borstkanker. Het beloofde een moeilijk jaar te worden en dat werd het ook.

De strijd is immers pittig en de behandeling een regelrechte aanslag op je vrouwelijkheid. Toch kom je in dit moeilijke traject ook parels van mensen tegen. Niet alleen familie, vrienden en vrijwilligers helpen je door deze ontredderende tijd, maar ook mensen die vanuit hun vak met expertise, zorg en toewijding het onvermijdelijke draaglijk maken.

De gedachte mijn haar te verliezen vond ik verschrikkelijk en de zoektocht naar een waardig en esthetisch alternatief voor mijn kale knikker was voor mij van wezenlijk belang.

Als het een pruik zou worden dan wel de mooiste die er te krijgen was. Eentje met echt haar, geknipt in het kapsel  waar ik aan gewend was en niemand zou er wat van opmerken.

Zo kwam ik bij Madena terecht, bekend om het leveren van prachtige haarstukken en pruiken van natuurlijk haar met kleurnuances die perfect aansluiten bij je eigen coupe. Fantastisch was die pruik! Prachtig, bijna niet te onderscheiden van mijn eigen haar, zeer licht om te dragen en vrij makkelijk in onderhoud.

Maar wat me voor het leven zal bijblijven is de fijngevoeligheid waarmee de meest moeilijke momenten werden opgevangen. Hoe ik mijn tranen verbeet toen ik na de tweede chemobeurt mijn haren echt met plukken begon te verliezen en ik bij Madena aankwam om het restant te laten verwijderen. Het was fijn om opgevangen te worden in een kleine privé ruimte en niet in een salon met anderen.  De gesprekken die we hadden gingen het moeilijke onderwerp niet uit de weg, maar haar expertise en uitleg waren eerder geruststellend. “Zal ik de spiegel nog voor je afdekken”?, vroeg Maddy. Dat was voor mij niet nodig, ik was inmiddels tot rust gekomen, maar de vraag getuigde wel van fijngevoeligheid.

Ondertussen werd ook de hoofdhuid onderzocht en kreeg ik tips mee en producten aangewezen om de hoofhuid optimaal te houden tijdens de slopende chemoweken. Dat heb ik dan ook secuur opgevolgd. Ook de verzorging van de pruik en alle hulpmiddelen stonden voor me klaar.

Met een glimlach ging ik weer naar buiten, nog steeds wat angstig om wat komen ging, maar vol vertrouwen dat het met mijn haar wel weer goed zou komen. Voor even zou ik het wel doen met deze mooie en zorgvuldig geknipte pruik.

Het pruikje zelf wassen was kinderspel, maar af en toe permitteerde ik me een ritje naar Geel om mijn pruikje  te laten bruschen. In tussentijd onderwierp ik mijn kale hoofd aan een goede hoofdhuidverzorging… doet ook gewoon veel deugd.

Mijn haar is vrij snel terug beginnen groeien, nog ruim voor het einde van de chemo. De eerste haren keek ik  verlangend uit mijn schedel en ook in die fase liet ik mijn hoofdhuid graag goed verzorgen bij Madena.

Nu een jaartje later heb ik terug een mooie bos haar en bij elk kappersbezoek  krijg ik weer een stukje vrouwelijkheid terug.

Ik ben Maddy en haar team dan ook oprecht dankbaar voor de fijne zorgen, de hartelijkheid en de expertise die op meer manier dan één ondersteunend zijn in een best moeilijke tijd.