fbpx

welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

FAQ

Keuze haarwerk

1. Wat is het verschil tussen een pruik, haarwerk, haarprothese en een haarstuk?

De termen haarwerk, haarprothese en pruik worden dikwijls door elkaar gebruikt en betekenen in de context van de behandeling van gehele of gedeeltelijke kaalheid hetzelfde. Het gaat dan om een alternatief haarwerk (pruik) vervaardigd uit echte haren of uit synthetisch haar dat een oplossing biedt voor een tijdelijk of permanent probleem van kaalheid.

De nieuwste materialen en knooptechnieken zorgen ervoor dat je haarwerk erg natuurlijk oogt. Belangrijk is wel dat je een coupe en kleur kiest die zo dicht mogelijk aanleunt bij je natuurlijk haar en meest recent snit.

2. Is een haarwerk altijd mogelijk?

Een volledige haarprothese kan altijd. Een gedeeltelijk haarstuk wordt gebruikt bij gedeeltelijke kaalheid of haaruitval (boven op het hoofd). Kom in alle vertrouwen eens langs in onze haarkliniek in Geel en we bespreken samen de opties. Geloof ons: je zal een boost in je zelfvertrouwen ervaren zodra je ziet wat er mogelijk is.

3. Wat is het verschil tussen Aziatische en Europese haarwerken?

Wat betreft natuurlijk haar kan je kiezen tussen Aziatisch en Europees haar. Aziatisch haar is over het algemeen goedkoper. Het heeft een andere structuur dan Europees haar. Europees haar is fijner van structuur.

4. Hoe duur is een pruik of haarwerk?

De prijs hangt voornamelijk af van de kwaliteit van het haarwerk. Madena is heel kritisch wat betreft de keuze van de leveranciers. Haarwerken vaak van zeer goede kwaliteit zijn nauwelijks van echt haar te onderscheiden. Bedenk dat een vrouw met haar eigen haar ook vaak naar het kapsalon gaat om het haar bij te knippen, in model te brengen en te verzorgen, en dat dit op jaarbasis ook wat kan kosten, dan valt de prijs van een kwalitatief haarwerk goed mee. Kom eens informeren.

5. Kan een haarwerk in de nek omhoog schuiven?

Dat mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. Je wil immers vol zelfvertrouwen en vrij bewegen. Er zijn een aantal oorzaken waardoor een haarwerk in de nek omhoog kan schuiven.

Wie een platte nek heeft, kan hier last van ondervinden. Het haarwerk heeft dan immers geen houvast. Maar ook dan zijn er nog oplossingen zoals speldjes, tape, lijm en andere adhesieven.

Als het haarwerk te klein is, of als het voorbij de nekplooi komt, wordt het naar boven getrokken door te bewegen. In deze gevallen is het duidelijk dat het verkeerde haarwerk gekozen is.

5. Kan ik mijn voorschot terugkrijgen?

Bij het plaatsen van een bestelling dient de koper een voorschot te betalen van 20% van het voorziene totale bedrag.

Om hygienische redenen bieden wij enkel ongedragen en niet gepersonaliseerde haarwerken aan, wij houden rekening met 14 dagen bedenktijd in onze agenda. Tussen het adviesgesprek en de behandeling voorzien wij dus 14 dagen.

Een annulering van een bestelling met teruggave 20% voorschot is mogelijk binnen die termijn van 14 kalenderdagen na de besteldatum. Bij een annulering na deze periode is er geen teruggave van het betaalde voorschot mogelijk.

De eindfactuur en betaling van het restbedrag zijn contant betaalbaar op factuurdatum.

Wanneer iemand beslist om toch binnen deze termijn van 14 dagen het haarwerk te laten aanmeten en verpersoonlijken, wordt dit beschouwd als dat men afziet van de bedenktijd en komt de bedenktijd te vervallen.

Onderhoud

1. Zijn het onderhoud en gebruiksomstandigheden bepalend voor de levensduur van een haarwerk?

Onze haarwerken van echt haar of synthetische vezel zijn van hoge kwaliteit en worden met de nodige vakkennis gefabriceerd. Op de haarwerken van Madena Haarklinieken wordt 3 maanden fabrieksgarantie gegeven, rekening houdend met onderstaande richtlijnen. De factoren die de levensduur van een haarwerk bepalen zijn oa, de gekozen materialen, het onderhoud, de manier van bevestigen, ons klimaat (UV en milieu), ….

De haarwerken zijn steeds nieuw en nog nooit gedragen door anderen. De haartjes worden geknoopt – manueel of machinaal- op een base (kapje), die naargelang hun duurzaamheid benoemd wordt.

Op de base worden de haren geknoopt. Er dient een keuze gemaakt te worden ifv mogelijke externe factoren. Wanneer iemand bijvoorbeeld veel zuren aanmaakt zal de base sneller tekenen vertonen van sleet en bestaat de mogelijkheid dat de knopen loskomen. Dat is ook de reden dat er geen fabrieksgarantie wordt gegeven op het haarwerk geknoopt op een base, wanneer deze permanent bevestigd wordt (lees mee slaapt). daarom vragen wij u ook om uw haarwerk, uw eigen haren en uw hoofdhuid te onderhouden met door ons aangeboden producten, waarbij wij u aanleren hoe deze te gebruiken (vb hoe u geen conditioner op de base kunt aanbrengen). Het is aan te raden om u haarwerk maandelijks door ons te laten onderhouden.

Haarwerken worden vastgezet op diverse manieren (clips, lijm of tape). Zeker in het begin moet u rekening houden met een zeker gewenning, wanneer iemand voor het eerste een haarwerk draagt, leert onze ervaring dat sommige mensen een haarwerk ondervinden als iets vreemds (cfr: het eerst dragen van een bril of een tandprothese). Wanneer de gewenning voorbij is (enkele dagen tot enkele weken) voelt het zeer natuurlijk aan. Tot dan moet u voor ogen houden dat u niet de reflex krijgt om steeds aan de haren te trekken of steeds de clips te controleren. Het gevolg hiervan is dat de base gaat scheuren, gaatjes gaat vertonen of loskomen van de clips. Door deze externe factoren wordt er op de base geen garantie gegeven. Een haarwerk kunt u best na het afzetten op het meegeleverd isomo-hoofd plaatsen met de clips dicht en vastgezet met kopspelden door de clips.

De haren kunnen op diverse manieren geknoopt worden, enkele knoop, dubbele sterke knoop, V-loop, injectie. De manier van knopen wordt besproken in ons GRATIS adviesgesprek.

Er kan een keuze gemaakt worden uit volgende bases:

Swiss lace: zeer dunne basis, die meteen ook zeer delicaat is. De fabrikant stelt dat er mits rekening te houden met bovenstaande richtlijnen de gebruiksduur van de base slecht 1 maand is.

French lace: deze is een beetje dikker dan de Swiss lace, je ziet en voelt bijna niet het verschil, de gebruiksduur van deze base gaat tot 4 maanden.

Mono base: deze base is minder delicaat maar toch comfortabel. Deze base wordt dikwijls aanbevolen. Het plaatsen en afnemen van het haarwerk is voor de gebruiker veel eenvoudiger. Gebruiksduur 6 tot 12 maanden. Steeds rekening houden met bovenstaande richtlijnen.

Doordat wij U steeds een nooit gedragen haarwerk aanbieden, worden verkochte en gedragen haarwerken om hygiënische redenen NOOIT teruggenomen.

2. Hoe kan je je haarwerk goed onderhouden?

Net zoals je je eigen haar regelmatig wast, kamt, borstelt en eventueel voedt met een verzorgende shampoo moet ook een pruik regelmatig onderhouden worden.

3. Hoe lang gaat een haarwerk mee?

Je mag ervan uitgaan dat een pruik mits goede verzorging zeker een jaar goed mee gaat, vaak langer.

4. Mag je een haarwerk met gewone shampoo wassen?

Neen, de haarwerkspecialist adviseert het gebruik van de juiste producten. We zeggen dit niet om je zo duurdere producten aan te smeren, maar omdat de kwaliteit van je verzorgingsproduct de levensduur ingrijpend beïnvloedt. Gewone shampoo zal je haarwerk sneller doen verslijten en daardoor ben je sneller toe aan vervanging.

5. Kan je een haarwerk in een ander model brengen?

Natuurlijk is dat geen probleem. Mits de juiste verzorgings- en afwerkingsproducten worden gebruikt kan jouw haarwerk mee evolueren met de nieuwe haartrends of jouw persoonlijke voorkeur.

6. Mag je slapen met een pruik aan?

Dit raden we af. Het verkort de levensduur van het haarwerk aanzienlijk. Wie zich onzeker voelt of last heeft van warmteverlies tijdens de nacht, kan een modieuze slaapmuts dragen. Vaak is het vooral wennen.

7. Kan je met een pruik ook zwemmen?

Met een haarstuk van echt haar kun je gewoon zwemmen, maar we raden het niet aan. Chloor en zout water kunnen het haar beschadigen. Het haar droogt hiervan uit en kan zelfs verkleuren. Als je een badmuts draagt, valt het zelfs niet op dat je tijdelijk je pruik niet op hebt. Ga je toch zwemmen met een haarwerk of haarstuk dan is het belangrijk om deze direct na het zwemmen extra te wassen en te verzorgen.

8. Wordt de haargroei afgeremd met een haarwerk?

Het eigen haar kan blijven ademen en groeien tijdens het dragen van een haarwerk. Soms is er zelfs een verbetering van het eigen haar. Belangrijk is om je goed te laten adviseren met betrekking tot het gebruik van de juiste producten. En daarvoor ben je bij Madena aan het juiste adres.

X