welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Haarverlies ten gevolge van hemochromatose

Haarverlies ten gevolge van hemochromatose

Hemochromatose (ook wel pigmentcirrose of ijzerstapeling) is een stofwisselingsziekte waarbij de opname van ijzer in de darm niet goed kan worden gereguleerd, wat leidt tot ijzerstapeling in organen. Eén op de 300 Belgen heeft er last van.

Deze ziekte is meestal erfelijk. Door een genetische afwijking ontbreekt het leverhormoon hepcidine en wordt te veel ijzer opgenomen uit de voeding. Dat ijzer wordt opgestapeld in het lichaam, vooral in de lever, het hart en de alvleesklier (pancreas), en kan verschillende klachten en aantasting van organen en gewrichten veroorzaken.

Hemochromatose wordt niet zo snel opgemerkt. De symptomen kunnen immers ook door andere ziektes verklaard worden, en zijn wetenschappelijk ook niet gelinkt aan de ziekte:

  • Chronische vermoeidheid
  • Pijn in de gewrichten (meestal handen en polsen)
  • Haaruitval
  • Buikklachten
  • Hartklachten: kortademigheid en hartritmestoornissen
  • Diabetes
  • Huidverkleuring (grijze tint of koperachtige verkleuring)
  • Verminderd libido

Een bloedonderzoek of DNA-onderzoek helpt de diagnose van hemochromatose wel stellen.

Qua behandeling van hemochromatose wordt regelmatig bloed afgenomen, ook wel ‘aderlaten‘ genoemd. Patiënten tussen 25 en 35 jaar die deze behandeling starten, kunnen een normaal leven leiden als ze regelmatig een aderlating laten uitvoeren.

Haaruitval door ijzerstapeling

Haaruitval is een van de mogelijke klachten ten gevolge van de hemochromatose. Afhankelijk van het moment van de diagnose en de gepaste behandeling kan deze haaruitval vergevorderd zijn.

Groeit het haar terug? Dat kan, opnieuw afhankelijk van de mate van de ijzerstapeling en het succes van de behandeling.

Een haarwerk biedt sowieso een oplossing om permanent of tijdelijk dit haarverlies te verbergen.

Wat vinden onze klanten

Heel goede informatie gehad. Heel lieve dame die sprak met kennis van zaken. Een dikke pluim voor deze zaak. Ga ik zeker aan mijn vrienden aan bevelen. Dankjewel

L.V.

Goede service en aangenaam verrast met een massage.

A.T.

Altijd een gezellig momentje met vriendelijke mensen en een lekkere koffie.

B.B.

Heel vriendelijk en nemen de tijd om naar jou probleem te luisteren.

K.P.

Heel duidelijke uitleg door een zeer vriendelijk meisje. En zeker geen opdringerig gedoe. Tevreden de aanpak van Madena.

M.D.

Heel tevreden ... Gedienstig, vriendelijk, hulpvaardig, allemaal positieve feedback! Ik kan niets negatief zeggen... SUPER

A.V.

Goede tips! Mooie verzorging en vriendelijke mensen.

L.L.

Top & Professionele aanpak. Ik voelde me direct op mijn gemak. Een zeer persoonlijke begeleiding wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Echt een aanrader!

S.B.

Zeer vriendelijke vrouw waarbij ik me op men gemak voelde. Ik heb duidelijke informatie gekregen en ik ben echt tevreden. Zo blij dat ik de stap heb gezet om naar jullie te komen.

A.V.M.

Super! Altijd fijn om langs te komen en echt in de watten gelegd te worden.

I.B.

Een echt plezier om je haar te laten verzorgen door Inge. Verwend met een ontspannen hoofdmassage. Wat een leuke namiddag !

M.D.R.

Vragen?

Kampt u ook met haarverlies door hemochromatose en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier