welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Kaalheid door Lichen Planus

Kaalheid door Lichen Planus

Lichen Planus is een jeukende, chronische ontsteking van de huid die gepaard gaat met afgeplatte bultjes. De rode plekken kunnen samensmelten tot grote plekken van enkele centimeters groot. Lichen planus geneest in de meeste gevallen spontaan na enkele maanden tot jaren. Medicatie is erop gericht om de jeuk en de ontstekingsreactie te bestrijden.

Op de hoofdhuid kan dit leiden tot littekenvorming en gedeeltelijke kaalheid. Lichen Planopilaris (LPP) is een variant van Lichen Planus waarbij de haarfollikels worden aangetast. LPP komt vooral voor bij vrouwen in de leeftijd 40-60 jaar en is moeilijk te behandelen. In sommige gevallen gaat LPP vanzelf over, deze aandoening kan echter ook vele jaren aanhouden met veel haaruitval en helaas ook blijvende kaalheid tot gevolg.

De klachten van Lichen Planopilaris beginnen vaak met haaruitval of uitdunning van de haardos, jeuk, schilfering, pijn, branderigheid en een gevoelige hoofdhuid. Zelden is de hele schedel aangetast.

Vragen over kaalheid door Lichen Planus?

Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier