welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Haaruitval ten gevolge van stress

Haaruitval ten gevolge van stress

Stress is een van de belangrijke symptomen van onze tijd. Prestatiedruk, grote verantwoordelijkheden, financiële bekommernissen, relaties onder spanning, overdaad aan prikkels, hooggevoeligheid aan stralingen, … genoeg aanleidingen te bedenken. De ene persoon is er al gevoeliger aan dan een ander. Hyperventilatie, slapeloosheid en buikpijn zijn typische symptomen van stress. Bij sommigen resulteert stress zelfs in haaruitval. Wat op zich het stressniveau opnieuw kan verhogen.

Stress verhoogt immers de adrenaline in het lichaam en kan daardoor haaruitval verergeren. De doorbloeding in de hoofdhuid gebeurt dan niet optimaal. Wanneer adrenaline in aanraking komt met talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur beschadigt de haarwortels, blokkeert de lymfestroom en maakt haar poreus en fijn. Daardoor valt haar gemakkelijker uit.

Stress wegnemen

Bij haaruitval door stress moet gezocht worden naar een oplossing om die stress te verminderen. Een hoofdhuidmassage kan de doorbloeding stimuleren. Een behandeling met een speciale lotion of shampoo verwijdert het melkzuur van de hoofdhuid en brengt de hoofdhuid weer in goede conditie.

Een snelle actie is aangewezen, want hoe sneller er een halt kan toegeroepen worden aan de haaruitval, hoe sneller het haar opnieuw gezond kan worden.

Gevolgen van haaruitval aanpakken

Maar misschien wordt deze oplossing niet snel genoeg gevonden en is de haaruitval te drastisch. In die gevallen kan Madena Haarkliniek ook verschillende oplossingen aanreiken, zoals een haarwerk of haarpigmentatie.

Vragen?

Kampt u ook met haaruitval ten gevolge van stress en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier