welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Haaruitval ten gevolge van stress

Haaruitval ten gevolge van stress

Stress is een van de belangrijke symptomen van onze tijd. Prestatiedruk, grote verantwoordelijkheden, financiële bekommernissen, relaties onder spanning, overdaad aan prikkels, hooggevoeligheid aan stralingen, … genoeg aanleidingen te bedenken. De ene persoon is er al gevoeliger aan dan een ander. Hyperventilatie, slapeloosheid en buikpijn zijn typische symptomen van stress. Bij sommigen resulteert stress zelfs in haaruitval. Wat op zich het stressniveau opnieuw kan verhogen.

Stress verhoogt immers de adrenaline in het lichaam en kan daardoor haaruitval verergeren. De doorbloeding in de hoofdhuid gebeurt dan niet optimaal. Wanneer adrenaline in aanraking komt met talgklieren in de hoofdhuid, wordt er melkzuur geproduceerd. Melkzuur beschadigt de haarwortels, blokkeert de lymfestroom en maakt haar poreus en fijn. Daardoor valt haar gemakkelijker uit.

Stress wegnemen

Bij haaruitval door stress moet gezocht worden naar een oplossing om die stress te verminderen. Een hoofdhuidmassage kan de doorbloeding stimuleren. Een behandeling met een speciale lotion of shampoo verwijdert het melkzuur van de hoofdhuid en brengt de hoofdhuid weer in goede conditie.

Een snelle actie is aangewezen, want hoe sneller er een halt kan toegeroepen worden aan de haaruitval, hoe sneller het haar opnieuw gezond kan worden.

Gevolgen van haaruitval aanpakken

Maar misschien wordt deze oplossing niet snel genoeg gevonden en is de haaruitval te drastisch. In die gevallen kan Madena Haarkliniek ook verschillende oplossingen aanreiken, zoals een haarwerk of haarpigmentatie.

Wat vinden onze klanten

Heel goede informatie gehad. Heel lieve dame die sprak met kennis van zaken. Een dikke pluim voor deze zaak. Ga ik zeker aan mijn vrienden aan bevelen. Dankjewel

L.V.

Goede service en aangenaam verrast met een massage.

A.T.

Altijd een gezellig momentje met vriendelijke mensen en een lekkere koffie.

B.B.

Heel vriendelijk en nemen de tijd om naar jou probleem te luisteren.

K.P.

Heel duidelijke uitleg door een zeer vriendelijk meisje. En zeker geen opdringerig gedoe. Tevreden de aanpak van Madena.

M.D.

Heel tevreden ... Gedienstig, vriendelijk, hulpvaardig, allemaal positieve feedback! Ik kan niets negatief zeggen... SUPER

A.V.

Goede tips! Mooie verzorging en vriendelijke mensen.

L.L.

Top & Professionele aanpak. Ik voelde me direct op mijn gemak. Een zeer persoonlijke begeleiding wat tot een prachtig resultaat heeft geleid. Echt een aanrader!

S.B.

Zeer vriendelijke vrouw waarbij ik me op men gemak voelde. Ik heb duidelijke informatie gekregen en ik ben echt tevreden. Zo blij dat ik de stap heb gezet om naar jullie te komen.

A.V.M.

Super! Altijd fijn om langs te komen en echt in de watten gelegd te worden.

I.B.

Een echt plezier om je haar te laten verzorgen door Inge. Verwend met een ontspannen hoofdmassage. Wat een leuke namiddag !

M.D.R.

Vragen?

Kampt u ook met haaruitval ten gevolge van stress en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Overwin je schaamte of angst en kom met ons praten. Maak een afspraak of stel uw vraag met behulp van het volgend formulier