welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Biofibre® – faq

Faq BioFibre

1. Wat zijn de kenmerken waardoor Biofibre Biocompatible haarvezel geschikt is voor implantatie?

Biofibre voldoet aan alle biocompatibiliteit en veiligheidseisen die zijn vastgesteld door de internationale normen voor medische hulpmiddelen.

2. Wie kan Biofibre Hair Implant uitvoeren?

Het haarimplantaat is een zachte medische praktijk voor mannelijke en vrouwelijke kaalheid of als haarverdunnende remedie die alleen kan worden uitgevoerd door een gekwalificeerde opgeleide specialisten, door het gebruik van een automatisch haarimplantaat apparaat of handmatige instrumenten en biocompatibel goedgekeurd haarvezels bij geselecteerde patiënten.

3. Hoe wordt Biofibre Hair Implant uitgevoerd?

Het implantaat is een eenvoudige procedure die wordt uitgevoerd door een automatisch haarimplantaat apparaat of handmatige instrumenten. Eén voor één wordt het Biofibre haar geplaatst, om een ​​natuurlijker resultaat te garanderen totdat de gewenste haardichtheid is bereikt.

4. Hoeveel Biofibre haar is nodig om een ​​algemeen haarverlies te corrigeren?

Ongeveer 2500 Biofibre haren zijn voldoende om een ​​goed esthetisch resultaat te verkrijgen. Voor een grotere dichtheid kan Medicap High Density haar (MHD) de voorkeur hebben.

5. Ik ben een vrouwelijke patiënt, kan ik lange haarimplantaten hebben?

Ja, Biofibre haar is verkrijgbaar in verschillende lengtes zoals 15 cm, 30 cm, 45 cm en in verschillende soorten zoals steil, golvend, krullend, afro om aan alle verwachtingen van de patiënt te voldoen.

6. Ik heb blond haar, is Biofibre-haar beschikbaar in die kleur?

Ja, Biofibre haar is verkrijgbaar in 13 kleuren + wit voor alle alopecia-oplossingen of als ook voor dunnerwordend haar.
Speciale kleuren op aanvraag.

7. Hoe ziet geïmplanteerd haar eruit en hoe wordt dergelijk haar behandeld?

Biofibre is esthetisch identiek aan natuurlijk haar. Ze moeten worden onderhouden met Biofibre® Hair Care Set-producten, net zoals natuurlijk haar. Ze verliezen hun eigen kleur niet en mogen niet worden geverfd met agressieve producten. Ze zijn zeer resistent en breken niet.

8. Hoe lang moet ik wachten tot een Biofibre-implantaat is gestabiliseerd?

De definitieve bevestiging van geïmplanteerde Biofibre is voltooid 20 – 30 dagen nadat het implantaat is uitgevoerd om het mannelijke of vrouwelijke kaalheidsgebied te bedekken of de haarverdikking te vergroten en gedurende een lange periode ongewijzigd zal blijven. We wijzen erop dat dit sterk kan beïnvloed worden door de gebruiksomstandigheden als ook het volgen van de Biofibre protocollen mbt onderhoud.

9. Hoeveel Biofibre-haren worden geïmplanteerd tijdens elke implantatie sessie?

Gewoonlijk worden 800 – 1500 haren per sessie geïmplanteerd. Als de patiënt in kortere tijd een grotere dichtheid wenst, kan Medicap High Density MHD-haar worden geïmplanteerd om een ​​drievoudig haarvolume buiten de hoofdhuid te verkrijgen (bijv. 3000 haren worden verkregen door 1000 vezels te implanteren).

10. Hoe vaak kunnen Biofibre Hair Implant-sessies worden gehouden?

Biofibre haarimplantatie kan met het automatische haarimplantaat apparaat om de 15 dagen herhaald worden op verschillende plaatsen. De regel is dat elk implantaat alleen op een gezonde hoofdhuid kan worden uitgevoerd.

11. Hoe lang gaat het esthetische resultaat van een Biofibre Hair Implant mee?

De duur van het esthetische resultaat verkregen met een Biofibre haarimplantaat varieert afhankelijk van de patiënt en voor de juiste nabehandeling en het onderhoud door de patiënt na implantatie. Literatuur meldt dat de esthetische resultaten gemiddeld 7-8 jaar duren met progressief haarverlies van ongeveer 10% per jaar.

12. Kan na het natuurlijke verlies van de haarimplantaten een nieuwe Biofibre-behandeling worden uitgevoerd om hetzelfde resultaat terug te krijgen?

Ja, jaarlijks retoucheren door nieuwe implantaten aan te brengen wordt standaard aangeraden.

13. Kan ik een Biofibre haarimplantaat krijgen na een autologe haartransplantatie?

Ja, het is tegenwoordig een reguliere praktijk geworden voor haartransplantatieartsen om indien nodig het implantaat van Biofibre-haar te gebruiken om de dichtheid van haar geïmplanteerd met een autologe haartransplantatie te verhogen. Biofibre haarimplantatie kan worden uitgevoerd nadat de genezing van haartransplantatie is bereikt.

14. Kan ik een Biofibre haarimplantaat krijgen tijdens de behandeling met Minoxidil en Finasteride?

Ja, onze specialisten implanteren tegenwoordig kunsthaar Biofibre tegelijk met de dermo-trichologische therapie. Er wordt voorgesteld om het geïmplanteerde gebied niet gevoelig te maken om de lokale therapie enkele dagen na implantatie te stoppen totdat genezing is bereikt.

15. Is Biofibre geschikt voor wenkbrauwen?

Er worden momenteel testen uitgevoerd om dit resultaat te kunnen bekomen. Problemen met dit gebied en soortgelijke gebieden is dat deze zeer gevoelig zijn. Nog meer onderzoek zal moeten uitgevoerd worden voordat we deze behandeling in de praktijk kunnen omzetten.

16. Wordt Biofibre voorgesteld voor totale alopecia?

Dit is niet de belangrijkste indicatie, totale alopecia vergt een zeer groot aantal implantaten maar dankzij de nieuwe generatie biocompatibel haar (Biofibre) en het nieuwe drievoudig haar (MHD-haar) werden verschillende mannelijke en vrouwelijke gevallen behandeld met zeer bemoedigende resultaten.

17. Ik draag een pruik, mag ik een Biofibre-implantaat krijgen?

Ja, maar Biofibre kan niet dezelfde densiteit gehalen dus het eindresultaat zal anders zijn. Alsook moet het behandelde gebied altijd vrij blijven om een goede en snelle genezing te garanderen.

18. Wat is het verschil tussen implanteren en transplanteren?

De haarvezel van Biofibre® – Biocompatibele vezel bestaat uit het inbrengen onder lichte verdoving van zoveel Biofibre haar als nodig is om de vereiste haarverdikking te verkrijgen of om kaalheid te bedekken in geval van alopecia-problemen bij mannen en vrouwen.

De Haartransplantatie (FUE en FUT) bestaat uit het nemen van haarbollen uit de nek van de patiënt zelf en deze transplanteren naar 1,2, 3 of meer bollen in het dunne haar en / of kale gebied.

U kan meer lezen over implanteren vs. transplanteren
https://www.madena.be/haaroplossingen/biofibre-implant-of-transplant/