welkom

Bij Madena zit je zeker goed. Volg ons op alle mogelijke manieren.

follow us where the magic happens!
Naar boven
Image Alt

Biofibre®

Als u onmiddellijke resultaten wilt zonder enkele maanden te moeten wachten voordat u een mogelijke hergroei waarneemt, is de Biofibre-oplossing voor u gemaakt. Het wordt poliklinisch uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en bestaat uit het inbrengen van Biofibre haarvezel met een lengte van ongeveer 15 tot 45 cm, een kleur die perfect identiek is aan de kleur van uw natuurlijke haar en een textuur die ook lijkt op die van u ( stijl, gekruld of gegolfd). Het garandeert een onmiddellijk resultaat en biedt echte fysieke en psychologische verlichting voor u.

Voor wie is de Biofibre-procedure bedoeld?

De Biofibre-technologie is bedoeld om mannen en vrouwen van alle leeftijden die last hebben van kaalheid en uitvallend haar, een natuurlijke, niet-invasieve en onmiddellijke haarimplantaatoplossing te bieden.
Biofibre Hair Implant is een veilige, eenvoudige, lichte esthetische chirurgische ingreep in samenwerking en onder toezicht van een arts dermatoloog, bedoeld voor mannen en vrouwen met blijvend haarverlies of dunner wordend haar, ten gevolge van stress, alle vormen van kaalheid, brandwonden, Littekens, dunner wordend haar, enz…) van fysische of psychische aard zijn, wij hebben een behandeling voor de meest uiteenlopende klachten. De haarimplantatie wordt uitgevoerd dmv het exclusieve Automatic Biofibre® Hair Device en implantaatinstrumenten geproduceerd door Medicap®.

Kan iedereen deze lichte esthetische chirurgische ingreep laten doen?

Voordat u een beslissing kunt nemen en starten met deze behandeling dient de arts dermatoloog een onderzoek te doen om allergieën en huidziekten uit te sluiten. Een goede algemene gezondheid en een gezonde hoofdhuid zijn vereist, evenals regelmatige en gezonde haarverzorgingsroutines.

Tolerantietests worden uitgevoerd en de procedure krijgt enkel groen licht na een positief advies van de arts dermatoloog. De Biofibre post-procedure protocollen en onderhoud voorschriften worden u dan eveneens uitgelegd, die moeten gevolgd worden.

Na een haartransplantatie een haar implantatie.?

De haartransplantatie is een invasievere chirurgische ingreep dan een implantaat. Madena zelf doet geen haartransplantaties. Sommige mensen zijn niet tevreden met hun haartransplantatie omdat het bijvoorbeeld niet vol genoeg is of als er nog een zichtbaar verschil is tussen het resultaat en hun echte haren. Dan kunnen deze mensen ook perfect een Biofibre haarimplantatie krijgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: Gratis adviesgesprek bij de haarwerkspecialist in Geel en  of Antwerpen. (30 min)
Stap 2: consult bij dermatoloog – dr. Hugo Boonen in Geel
Stap 3: Bloed onderzoek
Stap 4: Implantatie 100 proefharen
Stap 5: implantatie gewenste zone
stap 6: opvolging

De implantatie procedure

Met de Biofibre-procedure kunnen Biofibre haarvezels worden geïmplanteerd die qua kleur en textuur het zelfde zijn aan uw eigen haar. De Biofibre-implantatieprocedure wordt alleen uitgevoerd door specifiek opgeleide specialisten in een medische omgeving, die zijn goedgekeurd door Biofibre. Met de Biofibre-procedure en de specifiek ontworpen implantatietools kunnen de specialisten de bio-fibre haarvezel in de hoofdhuid brengen met knopen die net boven de schedel zijn gemaakt. Deze knopen zijn pijnvrij en littekenvrij.

800 tot 1500 strengen haar worden in één sessie geïmplanteerd; Bij veel haarverlies, kunnen meerdere sessies nodig zijn om het beoogde resultaat te bekomen. In een dergelijk geval is een wachtperiode van 1 tot 2 weken vereist voordat een volgende sessie kan ingepland worden. Een al geïmplanteerd gebied moet 3 tot 4 weken rusten voor een eventuele correctie of toevoeging kan uitgevoerd worden. De procedures worden uitgevoerd in een medische omgeving, onmiddellijk na de behandeling wordt uw nieuwe look op uw wensen in model gebracht door onze haarwerkspecialisten, zodat u hierna uw dagelijkse activiteiten onmiddellijk  kunt hervatten. Jaarlijks zal er een opvolging / controle zijn door de arts dermatoloog.

Verzorgingen na implantatie

Om langdurige en mooie resultaten te garanderen, is het noodzakelijk om dagelijks voor je haar te zorgen met de door ons voorgestelde producten.
Uw hoofdhuid heeft van nature een zuurtegraad, die uw hoofdhuid beschermd tegen allerhande invloeden. Deze natuurlijke bescherming komt tot stand door talgklieren in de haarwortels en water. Samen geeft dit een natuurlijke olieachtige bescherming die er onder andere voor zorgt dat uw hoofdhuid veerkrachtig en soepel blijft.

De door ons geadviseerde producten zorgen voor een vergelijkbare bescherming met de bedoeling om uw hoofdhuid  weer te beschermen tegen zonlicht, UV-straling, externe invloeden, zweet, zuren etc.

Een gezonde hoofdhuid is voor ieder van ons van belang. Wanneer we onze hoofdhuid en haren wassen , wilt u eigenlijk uw hoofdhuid verzorgen door overtollig talg en zweet weg te wassen. Alle talg weghalen is niet goed en te veel talg is ook niet goed. Normaal zorgt uw lichaam voor een natuurlijke zuurtegraad voor uw hoofdhuid (PH 5,5).

Bijgevolg moet uw reiniging zacht zijn afgestemd op de natuurlijke barrière van uw hoofdhuid, niet te grondig of ruw. Onze geadviseerde shampoos worden sterk aanbevolen om het beste resultaat te bekomen.

We adviseren om uw haren en hoofdhuid om de dag te verzorgen en voor het kammen van het haar wordt een kam geadviseerd met grote tanden en begin bij de uiteinden, geleidelijk naar de wortels toe bewegend. Na blootstelling aan zeewater of na het zwemmen in een gechloreerd zwembad, of na een sessie in de spa of in een cacuzzi, spoel je je haar eenvoudig met leidingwater (niet te warm: max 37 gr of minder)  en de geadviseerde shampoo. Bij een saunabeurt wordt het aanbevolen om uw haar te bedekken met een schone en vochtige handdoek om uw synthetisch haar maar ook uw eigen haren te beschermen. Warmte, agressieve shampoos zijn nefast voor het welzijn van uw hoofdhuid.

Een zeer veilige procedure

De kwaliteits- en veiligheidsprotocollen van Biofibre zijn extreem hoog. De ervaring leeft ons dat het percentage tevreden klanten 90% is,  en slechts minder dan 5% van de patiënten meldt ontstekingsreacties na de procedure.

Elke kunstmatige haarstreng is getest op hoge fysische, chemische en mechanische stress. Het eindresultaat is uitzonderlijk duurzaam. Zeer weinig strengen veroorzaken afstotingsreacties door het lichaam, omdat alle tests die voorafgaand aan de implantatie zijn uitgevoerd biologische compatibiliteit met uw hoofdhuid garanderen. Op elk moment kan een transplantaat om welke reden dan ook worden verwijderd, mochten er hiervoor bepaalde redenen kunnen zijn.

De manier waarop de haarvezel is geknoopt, maakt een eenvoudige verwijdering mogelijk en wanneer dit wordt gedaan, treedt littekenvorming nauwelijks op (alleen 1 tot 2% van de gevallen). Het hoge niveau en technische aspecten van Biofibre-implantaten betekent dat alleen gespecialiseerde en opgeleide specialisten de procedure kunnen uitvoeren bij patiënten die goed op de hoogte zijn van Biofibre en de implicaties daarvan.

Dit garandeert excellentie in implantatiekwaliteit en zeer hoge patiënttevredenheid.

Wil u een gratis advies gesprek?

Vergeet dan zeker niet onze medische fiche in te vullen.